Att skriva under pseudonym och beskydda de vi bryr oss om

I dagens samhälle, där information och verklighet ständigt ifrågasätts, har jag valt att skriva under pseudonymen Ariana Damon. Det är inte ett försök att dölja vem jag är, utan snarare ett sätt att skydda mig själv och de jag älskar. Det jag skriver är verkligt, och bakom varje ord finns en människa, fylld av känslor och kreativitet. Jag har valt att inte använda mitt riktiga namn, eftersom de ämnen jag tar upp ibland är känsliga och skulle kunna utsätta mina nära och kära för fara, särskilt i ett land som redan står inför många svårigheter.

Vi är faktiskt två personer som skriver tillsammans, men det är jag, kvinnan, som står för all närvaro på sociala medier, såsom Threads. Den man ni ibland har sett omnämnas har varit en stor hjälp för oss i skapandeprocessen och hjälper oss att skydda våra verkliga identiteter. Jag förstår att detta kanske väcker misstänksamhet, men det handlar om säkerhet – om att skydda de som är oss nära. Även om det troligen inte är särskilt svårt att lista ut våra riktiga namn om någon anstränger sig, ber vi er att avstå. Vi försöker bara skydda vår släkt och våra vänner, och vi hoppas att detta kan respekteras.

Om lögnerna och AI-påståendena

Det har kommit till min kännedom att det sprids lögner om att boken skulle vara skriven med hjälp av AI. Jag skulle gärna vilja se den AI som kan skriva den bok vi har skrivit. Boken är resultatet av månader av hårt arbete och skickades till lektörsläsning och redaktörer långt innan några generativa AI-lösningar ens var tillgängliga för allmänheten.

Att påstå att vår bok skulle vara ett verk av AI är inte bara felaktigt, utan också ett försök att förringa det arbete och den passion vi har lagt ner. Vår bok har gått igenom samma rigorösa redigeringsprocess som alla andra professionella verk, och det är både frustrerande och sorgligt att se hur ogrundade rykten sprids om detta.

Varför så mycket hat? Vad vinner ni på att sprida sådana här lögner när boken faktiskt har fått väldigt bra recensioner från de som har läst den? Vi har mottagit värdefull och positiv feedback från våra läsare, och vi är tacksamma för det stöd vi fått. Det är tråkigt att dessa lögner kan överrösta de faktiska omdömena från människor som har uppskattat och förstått vår berättelse.

Om bildmanipulationen

Jag är medveten om att det på sociala medier ibland kan skapas misstankar kring bilder och äkthet. Jag har tidigare experimenterat med appar som GIO och försökt manipulera mina bilder, även i Lightroom, men resultaten blev bara konstiga och missvisande. Jag insåg snabbt att det inte fungerade och har sedan dess inte använt dessa verktyg för att ändra något i mina bilder.

Min enda önskan är att detta ska ses i ljuset av våra försök att skydda våra familjer och att de känsliga ämnen vi tar upp i våra kommande böcker inte ska riskera våra eller våra näras säkerhet.

Vi har aldrig haft intentionen att lura någon. Snarare handlar det om att bygga en bro mellan våra berättelser och er som läsare, utan att behöva oroa oss för de potentiella faror som kan komma av att tala öppet om saker som är känsliga eller kontroversiella i vissa delar av världen.

Avslutande tankar

Att skriva under en pseudonym är en frihet, en möjlighet att utforska och uttrycka idéer utan att riskera personlig säkerhet. Men det betyder inte att det vi skriver är mindre äkta eller att vi är mindre verkliga. Vi hoppas att ni kan förstå och respektera vårt val och att ni ser vår berättelse för vad den är – en chans att sprida kunskap, tankar och kreativitet i en tid då det är viktigare än någonsin.

Tack för er förståelse och för att ni följer oss på denna resa.

4 thoughts on “Att skriva under pseudonym och beskydda de vi bryr oss om

  1. Hejsan kära du. Det är ledsamt att du behöver sätta så här mycket tid och energi på att mata mänskor utan ett eget liv. Ha det bra och strunta i proletärerna. Du är värd bättre.

    Din polare

  2. Hejsan, ja att skriva under pseudonym och använda sig av AI bilder är helt ok tycker jag och inte ovanligt. Men vad jag tror att många kanske stör sig på är att du låstas att dina bilder inte är AI, vilket man tydligt kan se. Att posta bild efter bild på någon som inte är du kan ju bli lite mycket. Jag förstår att du försöker promota din bok, och att snygga bilder säkert hjälper. Ha de gott

    1. Tack för dina tankar, jag förstår vad du menar! Jag har faktiskt förklarat detta flera gånger, både i min blogg, på Threads, Facebook och i andra sammanhang. Andra som har läst mina svar har också påpekat att jag alltid varit öppen med att jag tidigare använde GIO och andra tjänster för att manipulera bilder, men insåg att resultaten inte blev bra. Tyvärr verkar det som att de som vill sprida hat inte är intresserade av fakta, utan fortsätter trots att jag varit tydlig. Men jag uppskattar din feedback och ska fundera på hur jag kan göra det ännu tydligare framöver. Tack igen för att du tog dig tid, och ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.